Мер Києва Кличко попередив про погіршення погоди: На столицю насуваються снігопади та сильні морози

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Мер Києва Кличко попередив про погіршення погоди: На столицю насуваються снігопади та сильні морози

Кароліна Ускакович / «Бабель»

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у столиці снігопади будуть ще кілька днів, а наприкінці тижня очікується різке похолодання. Про це він повідомив у Facebook.

«Синоптики дають невтішний прогноз. Снігопади триватимуть ще кілька днів з різною інтенсивністю. А в кінці тижня очікується різке зниження температури повітря», — зазначив Кличко.

Столичні рятувальники облаштували на вʼїздах до Києва 8 пунктів обігріву для водіїв. Вони забезпечені пічкам, їжею та чаєм. Пунктами можуть скористатися всі, кому це необхідно.

На Дарницькому та Південному залізничних вокзалах встановили додаткові пункти обігріву. За останні дні до них звернулися понад 2 тисячі людей.

Додаткові пункти обігріву працюватимуть, доки триватимуть сильні морози. А стаціонарних пунктів обігріву в Києві — понад 30. Функціонують вони з 1 грудня до 31 березня.

Нагадаємо, що за прогнозами 11—12 лютого найхолодніше буде на заході країни (до -16 °С, а в Карпатах до -19 °С), після чого морозне повітря переміститься до північних, центральних і південних областей. У східному регіоні 12 лютого очікується дуже різке похолодання — з +13 °С вдень до -8 °С у ніч проти 13 лютого.