Україну атакують циклони: синоптики прогнозують до 27 градусів морозу

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Найближчими днями до України прийде новий циклон із снігом та дощем, після чого вдарять сильні морози.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook синоптикиня Наталка Діденко.

«10 лютого в Україну несеться наступний із серії південних циклонів. Опади передбачаються у більшості областей України. Але не одночасно. Вночі та вранці — на заході та півночі. Вранці та вдень — на півночі та у центральній частині. Вдень та ввечері — на сході, північному сході, на Запоріжжі та на Дніпропетровщині», — написала вона.

За прогнозом Діденко, сніг більш імовірний у західних та північних областях; на Прикарпатті та в Карпатах — сніг із дощем; мокрий сніг та дощ — у центрі та на сході України. У Києві сніг найімовірніше йтиме вранці 10 лютого.

Також синоптикиня зазначила, що у середу у північній частині та більшості західних областей вдень буде -3 ...-9 °С, на південному заході, навколо Карпат — від -3 ...+3 °С, у центрі та на сході України — -4 ...+4 °С, на півдні +4 ...+8 °С, у Криму — до +12 °С.

Після цього, за словами Діденко, 11—12 лютого в Україну прийде ще один циклон та потепління, але вже з неділі, 14 лютого, опади слабшатимуть, а морози серйозно посиляться, до того ж вона прогнозує чергове ускладнення погоди.

За даними погодного сервісу Ventusky, в Україні наступного тижня температура впаде до -27 °С.

Так, 11—12 лютого найхолодніше буде на заході країни (до -16 °С, а в Карпатах — до -19 °С), після чого морозне повітря переміститься до північних, центральних та південних областей. У східному регіоні 12 лютого очікується дуже різке похолодання — з +13 °С вдень до -8 °С в ніч проти 13 числа.

У неділю, 14 лютого, з півночі в Україну прийде арктичне повітря — у Сумській, Чернігівській, Київській, Житомирській, Черкаській, частково у Рівненській, Харківській та Полтавській областях вночі прогнозують до -24 °С (у Києві — -23 °С), вдень морозна погода збережеться — -14...-19 °С. На решті території — до -13 °С.

У понеділок, 15 лютого, та вівторок, 16 лютого, циклон пошириться також на центральні та західні області — -18...-23 °С.

Найхолодніше, за даними радарної карти, буде на півночі, заході та в центрі України вночі та вранці 17 лютого, — -19...-27 °С. У Києві також очікується до -27 °С. На решті території буде тепліше — -10...-16 °С. У Криму прогнозують до -12 °С.