Хакери зламали сервери польського розробника ігор CD Projekt і погрожують опублікувати викрадені документи

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Хакери зламали сервери польського розробника ігор CD Projekt і погрожують опублікувати викрадені документи

CD PROJEKT

Хакери зламали сервери польского розробника комп’ютерних ігор CD Projekt, відомого за хітовою серією Witcher і довгобудом Cyberpunk 2077, який розкритикували через надмірну забагованість та недопрацьованість. Зловмисники викрали мало не всі дані, що стосуються її ігор, і вимагають переговорів — інакше вони погрожують викласти все у відкритий доступ.

Про це йдеться в заяві CD Projekt. Компанія не планує йти на контакт із хакерами та виконувати їхні умови. Зловмисники при цьому не уточнюють, чого саме хочуть від розробників ігор.

Невідомі залишили повідомлення, в якому зазначають, що скопіювали всі дані з серверів Cyberpunk 2077, Witcher 3, Gwent, а також невипущеної версії Witcher 3. Вони стверджують, що також отримали доступ до юридичної, фінансової та іншої документації компанії.

«Якщо ми не дійдемо згоди, ваші вихідні коди будуть продані або викладені в інтернеті, а ваші документи будуть продані нашим контактам з ігрової журналістики. Це знецінить ваш імідж ще сильніше — люди побачать, наскільки погано працює ваша компанія. Інвестори втратять довіру до вашої компанії, і її ціна на біржі знизиться ще більше!» — йдеться в документі, який опублікувала CD Projekt.

Компанії дали 48 годин на роздуми, але її керівництво вже заявило, що не буде співпрацювати з шантажистами, і запевнило, що втрачену інформацію вже почали відновлювати і жодні персональні дані гравців не постраждали.

«Ми вже зв’язалися з відповідними установами, зокрема з правоохоронними органами та президентом Управління захисту персональних даних, а також IT-експертами, і ми щільно співпрацюватимемо, щоб розслідувати цей інцидент», — заявляє CD Projekt.