На розробника Cyberpunk 2077 подали до суду після істотного падіння акцій компанії

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
На розробника Cyberpunk 2077 подали до суду після істотного падіння акцій компанії

CD PROJEKT

Юридична компанія Rosen подала до федерального суду Лос-Анджелесу колективний позов проти польської студії CD Projekt RED, яка є розробником відеогри Cyberpunk 2077. У позові вимагають відшкодувати збитки інвесторів, яких ті зазнали після виходу гри. Про це повідомляє Bloomberg.

У позові вказують, що компанія CD Projekt перед виходом Cyberpunk 2077 ввела інвесторів в оману, не повідомивши про «величезну кількість помилок», через які практично неможливо грати в цю гру на старих моделях консолей Xbox та PlayStation. Самі ж розробники гри поки ніяк не прокоментували позов.

Після виходу Cyberpunk 2077 акції CD Projekt істотно впали. Американські депозитарні розписки знизилися в ціні на 25%, а після видалення з PlayStation Store — на 16%.

Компанія Sony Interactive Entertainment відкликала гру з магазину відеоігор PlayStation Store «до подальшого повідомлення». Тим, хто вже купив гру для приставки PlayStation, можуть повернути гроші.

  • На початку грудня вийшла найочікуваніша гра 2020 року — Cyberpunk 2077. Ще до релізу гру придбали вісім мільйонів користувачів. Компанія-розробник CD Projekt Red прославилася надпопулярною трилогією про Відьмака — геймери сподівалися, що новий проєкт буде не менш успішним. Але після виходу гри розробників розкритикували за численні баги.