Санлікар Ляшко: Pfizer найближчим часом подасть заявку на реєстрацію своєї вакцини в Україні

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що фармацевтична компанія Pfizer найближчим часом подасть пакет документів для реєстрації своєї вакцини від коронавірусу в Україні.

Про це пише Інтерфакс.

«Учора у нас відбулася телефонна розмова зі штаб-квартирою Pfizer. Нас запевнили, що найближчим часом будуть подані всі документи на реєстрацію вакцини в Україні. Вакцина використовуватиметься лише після реєстрації», — пояснив він.

За словами Ляшка, вакцинація буде безкоштовною та добровільною. Він також підкреслив, що Україна має необхідні потужності для зберігання вакцин.

«У нас є потужності для зберігання як вакцин з температурним режимом -80 °C, так і з температурним режимом +2 °C. Що стосується останньої: держпідприємство «Укрвакцина» може зберігати близько 30 мільйонів доз вакцин. На регіональному рівні є 25 складів, де можна зберігати тримісячну потребу в дозах», — зазначив Ляшко.

  • Вакцина від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech на 90% захищає від зараження через 21 день навіть після введення першої дози.
  • ВООЗ внесла вакцину від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech до переліку препаратів, рекомендованих для екстреного використання. Експерти організації підтвердили дієвість і безпечність вакцини.
  • Наприкінці січня головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що Україна за програмою COVAX у лютому отримає 117 тисяч доз м-РНК вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer/BioNTech. Протягом першого півріччя також буде поставлено від 2,2 до 3,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca/Oxford.