Опитування: Зеленський лідирує у президентському рейтингу, але у партійному на перше місце вийшла ОПзЖ

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Опитування: Зеленський лідирує у президентському рейтингу, але у партійному на перше місце вийшла ОПзЖ

Соколовська Інна / УНІАН

Президент Володимир Зеленський продовжує лідирувати у президентському рейтингу, однак відстань від опонентів сильно скоротилася.

Про це йдеться в опитуванні групи «Рейтинг» за 2—3 лютого 2021 року.

У першому турі за Зеленського готові проголосувати 21,2% тих, хто визначився і прийде на вибори. На другому місці Юрій Бойко з результатом у 17,1%, на третьому — Петро Порошенко (16,4%), а на четвертому — Юлія Тимошенко (12,3%).

Водночас у другому турі Зеленський переміг би усіх своїх конкурентів з результатом від 55 до 60%.

У партійному ж рейтингу значну підтримку втратила президентська партія «Слуга народу», яка опустилася на друге місце (18,6% серед тих, хто визначився і буде голосувати). На перше місце вийшла «Опозиційна платформа — За життя» з результатом у 18,9%. Також прохідний бар’єр долають «Європейська солідарність» (15,2%) та «Батьківщина» (12,2%). У межах похибки розташовані «Українська стратегія Гройсмана» (4,8%), «Радикальна партія Олега Ляшка» (4,7%) та «Сила і честь» (4,5%).

73% опитаних відповіли, що справи в Україні в цілому йдуть у неправильному напрямку. А тому 63% підтримують ідею розпуску парламенту та нових виборів, 62% — звільнення Кабміну та 50% — відставку президента.

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2 000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews -телефонні інтервʼю з використанням компʼютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.