Опитування: Діяльністю Зеленського задоволена лише третина опитаних, але до нього найвищий рівень довіри серед політиків

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Опитування: Діяльністю Зеленського задоволена лише третина опитаних, але до нього найвищий рівень довіри серед політиків

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Діяльністю президента Володимира Зеленського задоволені 32% опитаних, натомість не задоволені — 65%. Водночас, глава держави продовжує очолювати президентських рейтинг, на другому місці — його попередник Петро Порошенко, але з майже вдвічі нижчою підтримкою.

Про це свідчать результати опитування соцгрупи «Рейтинг», проведеного 16-20 грудня.

Якби президентські вибори відбулися найближчим часом, то Зеленського підтримали б 26,5% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором. За Порошенка проголосували б 14,3%. Далі йдуть Юрій Бойко (10,1%), Юлія Тимошенко (9,8%), Віктор Медведчук (7,7%), Володимир Гройсман (6,4%) та Ігор Смешко (6,0%). Рейтинг інших кандидатів — менше шести відсотків.

Порівнюючи з аналогічним дослідженням «Рейтингу», проведеним у вересні, підтримка Зеленського майже не змінилася — тоді за нього б проголосували 29% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором, а його діяльністю були задоволені 35%.

Також Зеленський очолив рейтинг довіри серед національних політиків — йому довіряють 41%, а не довіряють — 56%. Далі йдуть Віталій Кличко (йому довіряють 30% опитаних, водночас не довіряють 58%), Володимир Гройсман (з 29% і 61% відповідно) та Дмитро Разумков (27% і 30% відповідно).

Соціологи відзначають, що найкращий баланс довіри/недовіри мають Зеленський (-15%) та Разумков (-13%). У Кличка різниця становить -28%.

Опитування проводили серед 2 000 респондентів в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

  • 16 грудня Центр Разумкова опублікував власне соціологічне дослідження, згідно з яким Зеленський очолив рейтинг головних політичних розчарувань року. Такої думки дотримуються 42,1% опитаних.