Опитування: Підтримка Зеленського продовжує знижуватися. За нього проголосували б менше третини українців

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Опитування: Підтримка Зеленського продовжує знижуватися. За нього проголосували б менше третини українців

УНІАН

Лише 29% українців готові проголосувати за чинного президента Володимира Зеленського на виборах глави держави. Про це свідчать дані опитування, проведені соціологічною групою «Рейтинг».

За ним йдуть:

  • нардеп від «Опозиційної платформи — За життя» Юрій Бойко — 15,5% опитаних;
  • пʼятий президент Петро Порошенко – 14%;
  • лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко — 9,3%;
  • лідер партії «Сила і честь» Ігор Смешко — 6,4%;
  • лідер Радикальної партії Олег Ляшко, шоумен Сергій Притула, та експремʼєр Володимир Гройсман — по 3,6%.

Рейтинг інших кандидатів — нижче 3%. Тих, хто не визначився, — близько 14%.

Крім того, 35% українців заявили, що задоволені діяльністю Зеленського на посаді президента. Відповідно, 57% опитаних не задоволені діяльністю глави держави. Діяльністю голови Верховної Ради Дмитра Разумкова задоволені 23%, не задоволені — 55%. Роботою прем’єр-міністра Дениса Шмигаля задоволені лише 14%, не задоволені — 59%, не змогли оцінити — 27%.

63% опитаних переконані, що економічне становище України за останні півроку скоріше погіршилося. Лише 7% побачили покращення. 26% — не відчули жодних змін. Про погіршення економічної ситуації власної родини говорили 49% респондентів. Лише 6% заявили, що їхня фінансова ситуація покращилася. 44% вважають, що нічого не змінилося.

Оцінюючи найближче майбутнє, 32% не очікують жодних змін у економічному становищі країни у наступні пів року, 43% — очікують погіршення, водночас 15% —покращення. 57% переконані, що основною причиною можливої економічної кризи цієї осені є некомпетентність влади. 26% причину вбачають у загостренні епідемії коронавірусу, 8% — у продовженні війни на Донбасі.

Опитування проводилося з 3 по 6 вересня. Всього опитали 2 тисячі респондентів методом особистого інтерв’ю. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 становить не більше 2,2%.

  • У середині серпня повідомлялося, що 33,4% українців із тих, хто визначився, проголосували б на виборах президента за чинного главу держави Володимира Зеленського.
  • Згідно з опитуванням, проведеним соціологічною службою Центра Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, 49% українців не довіряють Володимиру Зеленському.