Опитування: Зеленського на виборах підтримала б третина українців. «Слугу народу» — лише чверть

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Опитування: Зеленського на виборах підтримала б третина українців. «Слугу народу» — лише чверть

Офіс президента / Telegram

33,4% українців з тих, хто визначився, проголосували б на виборах президента за чинного главу держави Володимира Зеленського. Такими є результати опитування, проведеного соціологічним центром «Социс» спільно з Центром Разумкова.

За вихід у другий тур поборолися б лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко (17,8%) і співголова «Опозиційної платформи — За життя» Юрій Бойко (15,7%). За лідерку «Батьківщини» Юлію Тимошенко готові проголосувати 8,8%, за лідера партії «Сила і честь» Ігоря Смешка — 7%, за відеоблогера Анатолія Шарія та лідера Радикальної партії Олега Ляшка — по 2,9%. Усі інші кандидати набирають менше одного відсотка.

Крім того, українців запитали щодо їхніх вподобань на виборах до Верховної Ради. Серед тих, хто визначився, 25,5% проголосували б за «Слугу народу». За «Опозиційну платформу — За життя» проголосували б 18,3%, за «Європейську солідарність» — 18,1%. «Батьківщина» отримала б 10,4% голосів, «Сила і честь» — 6,5%. Усі інші партії набирають менше 3%.

Опитування проводили 21—28 липня методом персоналізованого інтервʼю. Усього опитали 4 000 респондентів. Похибка не перевищує 2,3%.

У першому турі президентських виборів 2019 року за Володимира Зеленського проголосували 30,4% виборців, за Петра Порошенка — 15,9%, за Бойка — 11,67%. У другому турі Зеленський отримав 73,2%, Порошенко — 24,4%.

На дострокових парламентських виборах того ж року «Слуга народу» отримала 43,1% голосів, ОПзЖ — 13%, «Батьківщина» — 8,2%, «Європейська солідарність» — 8,1%, «Голос» — 5,8%.

  • Раніше повідомлялося, що рейтинг партії «Слуга народу» продовжує падати і наразі становить близько 25%.
  • Діяльністю президента Володимира Зеленського задоволені 36% опитаних, при цьому 56% — незадоволені. Водночас, якби президентські вибори відбулися найближчим часом, то Зеленського підтримали б 30,2% серед тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором.