Опитування: Діяльністю Зеленського задоволені третина українців. При цьому 60% вважають, що економічне становище у країні погіршилося

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Опитування: Діяльністю Зеленського задоволені третина українців. При цьому 60% вважають, що економічне становище у країні погіршилося

Соколовська Інна / УНІАН

Діяльністю президента Володимира Зеленського задоволені 36% опитаних, при цьому 56% — незадоволені. Про це свідчать результати опитування соцгрупи «Рейтинг».

Водночас, якби президентські вибори відбулися найближчим часом, то Зеленського підтримали б 30,2% серед тих, хто має намір і визначився з вибором. На другому місці був би нардеп «Опозиційної платформи — За життя» Юрій Бойко — 14,4%. В той же час Петра Порошенка підтримали б трохи менше опитаних — 13,7%.

За Юлію Тимошенко проголосували б 9,1%, ще 5,8% — за Ігоря Смешка, 3,9% — за Олега Ляшка, 3,1% — за Володимира Гройсмана, 3% — за Анатолія Гриценка. Рейтинг інших кандидатів — не більше 3%, ще близько 13% опитаних не визначилися.

Також, за даними «Рейтингу», 19% опитаних вважають, що в цілому справи в Україні ідуть у правильному напрямку, і 68% — протилежної думки.

Понад 60% вважають, що економічне становище в Україні погіршилось за останні пів року, чверть думають, що воно не змінилося, і лише 8% помітили покращення.

Водночас настрої щодо майбутнього є більш оптимістичними: 17% вважають, що в найближчі пів року економічна ситуація покращиться, 35% вважають, що не зміниться, і 40% очікують на погіршення.

Загалом причину можливої економічної кризи більшість опитаних бачать у некомпетентності влади, хоча чверть вважає, що економічний занепад настане через коронавірус.

Опитування проводили 15—20 липня серед 2 000 респондентів. Метод опитування — особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.