Опитування: Рівень довіри до Ради та Кабміну падає, до Зеленського — трохи зріс

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Опитування: Рівень довіри до Ради та Кабміну падає, до Зеленського — трохи зріс

Фото з сайту Адміністрації президента України

49% українців не довіряють президенту Володимиру Зеленському. Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

При цьому, главі держави довіряють 44,4% опитаних. Варто зазначити, що у червні Зеленському не довіряли 51% респондентів.

Крім того, українці не довірять Верховній Раді України (75%) та Кабінету міністрів (72%). У червні їхню діяльність не схвалювали 62% і 59% відповідно.

Лідерами «антирейтингу» довіри є чиновницький апарат, якому не довіряють 78% українців. Високим є рівень недовіри до судової системи в цілому (77,5%), Верховного суду (69%), місцевих судів (67,5%). Прокуратурі не довіряють 73% опитаних, Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) — 71%, Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі — 70,5%, Антикорупційному суду — 70%, Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК) — 70%.

Лідерами рейтингу довіри залишаються Збройні сили (їм довіряють 65% опитаних), церква (63%), волонтерські організації (63%), Державна служба з надзвичайних ситуацій (53%), добровольчі батальйони (53%), Державна прикордонна служба (52%), засоби масової інформації України (50%), Національна гвардія (49%), громадські організації (47%).

Опитування проводилося з 3 по 9 липня 2020 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Опитано 2 022 респонденти віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Проєкт фінансувався посольством Нідерландів в Україні.