Опитування: Українці визнали Зеленського одночасно політиком року й головним розчаруванням

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Опитування: Українці визнали Зеленського одночасно політиком року й головним розчаруванням

Гонтар Володимир / УНІАН

Українці визнали президента Володимира Зеленського політиком року і водночас найбільшим розчаруванням у політиці у 2020 році.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Центром Разумкова.

У рейтингу «політик року» Зеленському віддали перевагу 19,9% опитаних. Лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко отримав 10,4%, нардеп від ОПзЖ Юрій Бойко — 5,3%. Голову політради ОПзЖ Віктора Медведчука підтримали 4,1%, спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова і лідерку «Батьківщини» Юлію Тимошенко — 3,1%.

Усі інші політики набрали менш ніж 2%. При цьому, 18,5% опитаних заявили, що цього року в Україні не було постаті, яка могла б претендувати на звання політика року.

Разом з тим, Зеленський очолив рейтинг головних політичних розчарувань року. За таку думку висловилися 42,1% опитаних. Далі знову йде Порошенко, у якого 10,4%. Медведчук, Тимошенко, а також премʼєр-міністр Денис Шмигаль та лідер Радикальної партії Олег Ляшко отримали у цьому рейтингу від 2 до 2,3%.

Дослідження проводилося з 4 по 9 грудня методом інтерв’ю за місцем проживання респондентів. Було опитано 2 018 респондентів. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.