Опитування: У другий тур президентських виборів разом із Зеленським вийшов би нардеп ОПзЖ Бойко

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Опитування: У другий тур президентських виборів разом із Зеленським вийшов би нардеп ОПзЖ Бойко

Pavlo Gonchar / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

Якби вибори президента відбулися найближчим часом, то у другому турі зустрілися б чинний президент Володимир Зеленський і нардеп від «Опозиційної платформи — За життя» Юрій Бойко.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соцгрупою «Рейтинг» 2—4 січня.

Президентський рейтинг продовжує очолювати Зеленський — його б підтримали 26,2% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором. За Бойка проголосували б 16,6%.

Петро Порошенко опинився б на третьому місці, за нього проголосували б 13,3%. Далі йдуть Юлія Тимошенко (10,5%), Ігор Смешко (6,4%), Володимир Гройсман (6,1%), Олег Ляшко (4,7%), Сергій Притула (4,1%). У інших кандидатів — менше чотирьох відсотків.

Соцгрупа «Рейтинг»

Порівнюючи з аналогічним дослідженням «Рейтингу», проведеним у грудні, підтримка Зеленського не змінилася (тоді було 26,5%). Натомість Порошенко був на другому місці з підтримкою 14,3%. За Бойка віддали б свої голоси 10,1%.

Також Зеленський очолив рейтинг довіри серед національних політиків — йому довіряють 41% опитаних, не довіряють 54%. Далі йдуть спікер Верховної Ради Дмитро Разумков (довіряють 29%, не довіряють 37%), Юрій Бойко (з 27% і 55% відповідно), Юлія Тимошенко (з 26% і 69% відповідно).

Опитування проводили серед 2 500 респондентів в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: телефонні інтервʼю з використанням компʼютера. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не перевищує 2,0%