GlaxoSmithKline і CureVac анонсували розробку мРНК-вакцин наступного покоління. Вони мають захистити від нових штамів коронавірусу

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
GlaxoSmithKline і CureVac анонсували розробку мРНК-вакцин наступного покоління. Вони мають захистити від нових штамів коронавірусу

CureVac

Науково-дослідницька медична компанія GlaxoSmithKline та біофармацевтична CureVac об’єднають зусилля для створення низки нових мРНК-вакцин нового покоління для боротьби з пандемією коронавірусу. Розробка нових препаратів розпочнеться найближчим часом — орієнтовно вони будуть готові в 2022 році.

Про це повідомляє пресслужба компанії CureVac.

В рамках угоди на суму $180 млн GSK і CureVac будуть досліджувати нові потенційні мРНК-вакцини, здатні вберегти від нових штамів коронавірусу.

Розробки нового покоління мають захистити людей, які ще ніколи не вакцинувалися, і підкріпити послаблений імунітет вже вакцинованих. У перспективі компанії планують дослідити ефективність мРНК-вакцин проти інших респіраторних вірусів.

Зазначається, що співпраця компаній будується довкола потенційної мРНК-вакцини «першого покоління» CVnCoV від CureVac, яка ще перебуває на другому етапі досліджень, і орієнтовно буде готовою цього року — компанії планують випустити 100 мільйонів доз.

Розробники переконані, що готовий препарат можна буде зберігати за температури +2...8 °С, що полегшить логістику. Як повідомляє Bloomberg, німецька фармацевтична компанія Bayer готова випускати потенційну мРНК-розробку CureVac навіть попри відсутність досвіду у виробництві вакцин.