ФБР: Саморобні бомби були закладені біля Капітолія за день до його штурму

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ФБР: Саморобні бомби були закладені біля Капітолія за день до його штурму

Samuel Corum / Stringer / Getty Images

Федеральне бюро розслідувань підтвердило, що дві саморобні бомби були закладені біля офісів Демократичної та Республіканської партій, неподалік Капітолія, за день до його штурму.

Про це пише CNN.

В оновленому оголошенні про розшук мінера йдеться, що бомби заклали між 19:30 і 20:30 5 січня, в ніч перед штурмом Капітолія. Бомби були близько 20 см в довжину, зроблені з оцинкованої сталі та наповнені вибуховою речовиною. До них також був прикріплений таймер.

Дотепер невідомо, чому пристрої не вибухнули. За однією з версій, причиною могли стати неправильно встановлені таймери, за іншою — неправильно підключені батареї таймерів.

Слідчі також розглядають версію, що бомби були частиною плану з відвернення уваги правоохоронних органів від Капітолія, коли заколотники почали пробиватися всередину. Пристрої були розміщені на відкритому повітрі.

ФБР збільшило нагороду за упіймання мінера до $100 тисяч. Бюро також оприлюднило фотографію підозрюваного. На ній чоловік у сірій толстовці з капюшоном і з рюкзаком у руках, взутий у кросівки Nike Air Max Speed ​​Turf.