Зеленський приїде на засідання фракції «Слуги народу». Президенту вручать спільний подарунок і обговорять Дубінського

Автори:
Марія Жартовська, Костя Войтенко
Дата:
Зеленський приїде на засідання фракції «Слуги народу». Президенту вручать спільний подарунок і обговорять Дубінського

Офіс президента / Telegram

Президент України Володимир Зеленський візьме участь у засіданні фракції «Слуги народу», яке пройде в день його народження — 25 січня. На зустрічі, зокрема, обговорять «питання» нардепа Олександра Дубінського, який потрапив під американські санкції.

Про участь у засіданні глави держави, якому в цей день виповнилося 43 роки, «Бабелю» повідомив співрозмовник у фракції. «Має бути президент і спільне вітання від фракціі. Персональних подарунків просили не дарувати, а за бажанням перерахувати кошти на лікарню», — розповів він.

За словами джерела, президенту вручать спільний подарунок від фракції.

Засідання розпочнеться о 18:00. На ньому серед інших обговорять і «питання Дубінського», проти якого влада США запровадила санкції за втручання в американські вибори, уточнив співрозмовник «Бабеля». Очікується, що це відбудеться близько 21:00.

Сам Дубінський раніше вимагав скликати окреме засідання фракції для обговорення санкцій проти нього. Однак керівництво «Слуги народу» відмовилося від цього.

  • 11 січня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій за втручання в американські вибори. Крім Дубінського, у список потрапили експрокурор Офісу генпрокурора Костянтин Кулик, екснардеп Олександр Онищенко, політолог Андрій Теліженко, помічники нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук і Антон Симоненко, а також медіаменеджер Петро Журавель.
  • Санкції проти зазначених осіб запровадили через так звані плівки Деркача про нібито втручання Джо Байдена у внутрішні справи України. Вашингтон називає нардепа Андрія Деркача «російським агентом». Проти нього санкції запровадили раніше. У Кремлі тоді на це відреагували, назвавши «дурницею» причетність Деркача до спецслужб.
  • Дубінський має намір подати позов проти керівників «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна та Дарини Каленюк — він звинувачує їх у державній зраді через звернення до Міністерства фінансів США із закликом запровадити проти нього санкції.