По всій Росії на мітинги проти арешту Навального вийшли щонайменше 110 тисяч людей, у Москві — 40 тисяч

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

По всій Росії на акції протесту проти арешту російського опозиціонера Олексія Навального вийшли щонайменше 110 тисяч людей. Про це повідомляє «МБХ медиа», посилаючись на власні підрахунки та дані співрозмовників у регіонах.

При цьому, журналісти використали мінімальні підрахунки. Якщо виходити з максимальних оцінок, то кількість учасників акцій перевищить 160 тисяч людей.

У самій Москві, за даними Reuters, учасниками акції протесту стали щонайменше 40 тисяч осіб. Агентство називає це однією з найбільших акцій, що пройшли у російській столиці за останні роки.

Також найбільше людей вийшло на вулиці у Санкт-Петербурзі і Єкатеринбурзі. У Петербурзі, за різними оцінками, у мітингу беруть участь від 10 до 20 тисяч осіб. У Єкатеринбурзі кореспондент «МБХ медиа» оцінив число присутніх в 5 тисяч осіб. Водночас, у штабі Навального називають цифру у 15 тисяч.

За останніми даними «ОВД-инфо», в Москві затримали мінімум 395 осіб, зокрема дружину Навального Юлію, а по всій Росії — щонайменше 1 614.

Мітинги супроводжуються сутичками силовиків з мітингувальниками. Силовики жорстко затримують людей, застосовуючи проти них силу. Їх бʼють кийками та пакують у автозаки. ЗМІ повідомляють про десятки постраждалих по всій країні.

«Бабель» веде текстову трансляцію про те, як відбувається найбільша за кілька років акція російської опозиції.