На мітингах проти арешту Навального в Росії силовики затримали близько 900 людей. Серед них — дружина опозиціонера

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
На мітингах проти арешту Навального в Росії силовики затримали близько 900 людей. Серед них — дружина опозиціонера

Фото з Telegram-каналу Baza

У Росії на акціях протесту проти арешту російського опозиціонера Олексія Навального силовики затримали щонайменше 863 особи, зокрема 18 журналістів. Про це свідчать дані «ОВД-Инфо».

Серед затриманих — дружина Навального Юлія.

За попередніми даними, щонайменше 31 затриманому ще не виповнилося 18 років. Також серед затриманих 18 журналістів, декілька з них отримали травми. Силовики їх затримують, незважаючи на розпізнавальні знаки «Преса». Кореспондентку «Новой газеты» вдарили кийком по голові. Правозахисники фіксують перешкоджання роботі преси в Москві, Санкт-Петербурзі, Хабаровську, Владивостоку та Новосибірську.

Акції протесту з вимогою звільнити Навального відбуваються по всій Росії — соратники Навального анонсували мітинги в 93 містах. Протести супроводжують жорсткі затримання та побиття учасників.

У Москві, за оцінками Reuters, на мітинг вийшли щонайменше 10 тисяч людей. Хоча МВС стверджує, що їх близько 4 тисяч.

На Пушкінській площі, де зібралися мітингувальники, тривають жорсткі сутички з поліцейськими. ЗМІ повідомляють про десятки постраждалих.

Частина протестувальників рушили на Манежну площу.

Нагадаємо, 23 січня о 13:00 (за київським часом) у Росії почалися масові акції на підтримку опозиціонера Олексія Навального. Улітку його отруїли бойовою речовиною «Новачок».

Після одужання Навального міжнародні розслідувачі встановили, що до його отруєння безпосередньо причетні співробітники ФСБ. Політик повернувся до Росії 17 січня, але його затримали одразу в аеропорту й наступного дня заарештували. Тоді Навальний та його прибічники закликали росіян виходити 23 січня на масові акції підтримки.

Згодом його антикорупційний фонд випустив розслідування про маєток Путіна — палац площею як 39 князівств Монако.