Пожежа в Харкові: суд арештував орендаря будинку, де жили літні люди

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Пожежа в Харкові: суд арештував орендаря будинку, де жили літні люди

Пресслужба ДСНС

Київський районний суд Харкова взяв під варту на два місяці 45-річного орендаря приватного будинку в Харкові, в якому незаконно організували пансіонат «Золотий час». 21 січня в будинку спалахнула пожежа, унаслідок якої загинули 15 людей.

Про це повідомляє «Суспільне».

Вʼячеслав Кравченко перебуватиме під вартою до 21 березня. На засіданні суду його адвокати наполягали, що провина Кравченка у порушенні вимог пожежної безпеки не доведена і немає результатів низки експертиз. Сам Кравченко стверджував, що його справи в будинку обмежувалася виконаннями деяких доручень дружини на кшталт доставки продуктів. Прокуратура ж зазначала, що саме він знайшов будинок під пансіонат, уклав договір оренди з його власником і разом з дружиною шукав клієнтів.

Також серед підозрюваних — власник будинку, який здав його під пансіонат, дружина Кравченка, яка була директоркою закладу, й адміністратор. Їх звинувачують у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 270 (порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі та загибель людей).

  • 21 січня в Харкові у двоповерховій житловій будівлі, переобладнаній на будинок для літніх людей, сталася пожежа. На місці виявили 15 трупів. Кабмін створив урядову комісію за дорученням президента.
  • Причиною такої великої кількості жертв стала низка порушень, зокрема заблоковані шляхи евакуації та решітки на вікнах. Генпрокуратура розглядає три версії: підпал (занесення стороннього вогню), необережне поводження з електроприладами та вогнем у побуті, а також замикання електромережі.
  • Поліція зʼясувала, що заклад працював без дозвільних документів.