У Харкові через пожежу в будинку для літніх людей оголошено траур, а у ДСНС назвали причини численних жертв

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Харкові на 22 січня оголошено день жалоби за загиблими у пожежі в будинку для літніх людей на Холодній Горі. Про це заявив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, передає «KHARKIV Today».

Тим часом начальник Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Володимир Юрченко заявив, що причиною такої великої кількості жертв стала низка порушень, зокрема заблоковані шляхи евакуації та решітки на вікнах.

Юрченко заявив, що 15 загиблих пенсіонерів просто задихнулися і не змогли залишити будівлю. Також він додав, що будівля опалювалася електрообігрівачами і їх несправність могла стати причиною пожежі.

  • 21 січня в Харкові, у районі Холодної Гори у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, сталася пожежа. На місці виявили 15 трупів. Прокуратура розслідує порушення пожежної безпеки, а Кабмін створив урядову комісію за дорученням президента.
  • Поліція також розслідує порушення пожежної безпеки. Персонал хоспісу допитується, а його власник буде затриманий. Установа працювала нелегально.