Пожежа в будинку для літніх людей у Харкові: поліція порушила справу і затримала персонал

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Поліція Харкова за фактом пожежі в будинку для літніх людей «Золотий час» відкрила кримінальне провадження за статтею про порушення пожежної безпеки (ст. 270 КК) і допитує персонал установи.

Про це повідомив міністр Арсен Аваков.

«Наразі вирішується питання про затримання власниці пансіонату. Оскільки вона перебуває на лікарняному, біля її помешкання виставлені наряди поліції. Також правоохоронці допитують керівника установи, який теж буде затриманий. Трьох осіб зі складу обслуговуючого персоналу доставлено до поліції, їх опитують», — заявив Аваков.

Помічник начальника Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Ігор Лупандін розповів журналістам, що госпіталізовані не 9 осіб, як повідомлялося раніше, а пʼятеро. Попередні причини пожежі ще встановлюються. Лупандін додав, що всі 15 загиблих були знайдені на другому поверсі будівлі.

Керівник Нацполіціі Ігор Клименко заявив, що у власників будівлі немає документів, які дозволяють діяльність будинку для літніх людей — хоспіс працював незаконно. На момент пожежі в ньому перебували 30 осіб.

Очевидці пожежі розповіли місцевому виданню «ВЕХА», що більшість пенсіонерів були «лежачі». За їхніми словами, це пояснює таку кількість жертв.

  • 21 січня в Харкові, у районі Холодної Гори у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, сталася пожежа. На місці виявили 15 трупів. Прокуратура розслідує порушення пожежної безпеки, а Кабмін створив урядову комісію за дорученням президента.