Пожежа в будинку для літніх людей у Харкові: заклад працював без дозволів, а причиною займання міг стати ремонт

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Пожежа в будинку для літніх людей у Харкові: заклад працював без дозволів, а причиною займання міг стати ремонт

Офіс генерального прокурора

Будинок для літніх людей у Харкові, де сталася пожежа, працював без дозвільних документів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

За словами голови Національної поліції Ігоря Клименка, правоохоронці допитали співорендарку цього будинку, яку наразі прооперовано. Крім того, встановили власника будинку та перевіряють його причетність до переобладнань інших його будинків — на заклади аналогічного типу.

«Зараз вже встановили один такий будинок для літніх людей, де перебуває 24 людини. Він також працює без дозвільних документів», — заявив голова Нацполіції.

Також Клименко розповів, що за попередньою інформацією, у четвер у будинку, де сталася пожежа, мали ремонтувати газове обладнання. Задимлення, словами голови Нацполіції, було саме в районі газового лічильника.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся до уряду з проханням перевірити, чи відображені ці будинки на планах міста Харкова.

За результатами засідання уряду утворено комісію із розслідування причин трагедії, її очолить міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. За словами Авакова, вже порушено кримінальне провадження, правоохоронці працюють над встановленням усіх причин і винних у трагедії.

При цьому, прокуратура Харківської області ініціювала кримінальне провадження за фактом неналежного виконання службових обов’язків окремими працівниками управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в Харківській області. Досудове розслідування здійснюватимуть слідчі Держбюро розслідувань.

  • 21 січня в Харкові, у районі Холодної Гори у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, сталася пожежа. На місці виявили 15 трупів. Прокуратура розслідує порушення пожежної безпеки, а Кабмін створив урядову комісію за дорученням президента.
  • Поліція також розслідує порушення пожежної безпеки. Персонал хоспісу допитується, а його власник буде затриманий.