В Угорщині та ОАЕ зареєстрували російську вакцину від коронавірусу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
В Угорщині та ОАЕ зареєстрували російську вакцину від коронавірусу

Bicanski / Pixino

Угорський регулятор видав дозвіл на використання російської вакцини від коронавірусу «Супутник V».

Про це пише Politico.

Керівник регулятора Матьянш Сентівані зазначив, що дозвіл було видано на шість місяців з можливим продовженням «ще один раз на шість місяців».

Водночас досі незрозуміло, чи стане російська вакцина доступна в Угорщині. Наразі там очікують висновок Національного центру охорони здоров’я, який протягом кількох тижнів винесе остаточне рішення.

Згодом угорські медіа повідомили, що в країні видали дозвіл на використання ще однієї вакцини — британської AstraZeneca.

В Обʼєднаних Арабських Еміратах також зазначили, що зареєстрували російську вакцину «Супутник V». До цього там проводили третій етап досліджень цієї вакцини.

  • У серпні президент Росії Путін оголосив про реєстрацію вакцини від коронавірусу «Супутник V», попри занепокоєння щодо її безпечності. Розробники так і не опублікували фінальні результати досліджень.
  • Попри це, вакцину вже застосовують у Росії, Білорусі, Венесуелі, Угорщині та в окупованому Криму. ЗМІ повідомляли, що її тестували й в Північній Кореї.
  • Угорщина вирішила випробувати російську вакцину, попри стурбованість серед європейських колег. Представник Єврокомісії Ерік Мамер заявляв, що проти будь-якої країни Євросоюзу, яка закупить вакцину від COVID-19 без сертифікації в ЄС, будуть вжиті заходи. Угорщина отримала першу партію російської вакцини з 6 тисяч доз 28 грудня.