У Білорусі почалась масова вакцинація російським «Супутником»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Білорусі почалась масова вакцинація російським «Супутником»

Офіційний сайт мера Москви

До Білорусі прибула перша партія російського препарату від коронавірусу «Супутник V», у країні оголосили про початок вакцинації. Про це Міністерство охорони здоровʼя повідомило в Telegram-каналі, а деталі розповідає TUT.by

«Сьогодні у нас почнеться новий етап — масова вакцинація проти COVID-19. Першими будуть вакциновані медичні працівники, педагоги і ті фахівці, яким через особливості професії доводиться багато контактувати з людьми. Вакцинація буде проводитися в добровільному порядку», — зазначив глава МОЗ Дмитро Піневич.

Вакцинація в Білорусі почалася трохи раніше запланованого терміну. Раніше Піневич заявляв, що щеплення почнуть робити в січні.

«Ми плануємо вакцинувати 1,2 мільйона людей в січні, лютому, березні та квітні, а потім вийти на показник в 5—5,5 мільйона прищеплених від ковіду. Більше, напевно, немає сенсу, тому що не стоїть питання тотальної імунізації. Питання не в грошах, а в доцільності та протипоказаннях», — додав Піневич.

Зазначимо, що Білорусь стала першою закордонною державою, яка офіційно зареєструвала «Супутник V». Наступним етапом співпраці з Росією назвали випуск у Білорусі цього препарату, аби спростити логістику та прискорити темпи вакцинації.