Посол США в Росії відмовився від пропозиції Лаврова вакцинуватися «Супутником V» і нагадав про схвалені препарати

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Посол США в Росії Джон Салліван відмовився від пропозиції російського Міністерства закордонних справ зробити щеплення вітчизняною вакциною «Супутник V». Натомість він нагадав про дві схвалені у США вакцини. Про це повідомила прессекретар американського посольства Ребекка Росс у Twitter.

«Посол Салліван дякує МЗС Росії за пропозицію, однак не хотів би отримувати дозу «Супутник V», призначену для громадянина Росії. Ми вдячні за те, що дві американські вакцини вже схвалені і допомагають людям боротися з COVID-19 в ЄС, Великій Британії, Латинській Америці і США», — написала Росс.

Натомість у посольстві закликали Росію негайно звільнити двох незаконно затриманих американців. «Однак, якщо МЗС Росії прислухається до наших святкових побажань і нібито має вихід на Діда Мороза, то найкращим подарунком було б негайне звільнення незаконно затриманих американських громадян Пола Вілана і Тревора Ріда», — наголосила Росс.

Раніше Салліван в передноворічному побажанні, опублікованому на сторінці МЗС Росії, попросив у Санта-Клауса вакцину від коронавірусу для всіх людей у ​​світі. Пізніше у МЗС відповіли йому і запропонували «Супутник V».

Нагадаємо, у Кремлі заявили, що президент Росії Володимир Путін вирішив зробити собі щеплення »Супутником V». Там стверджують, він «чекав завершення всіх формальностей».