Керівник соцмережі Parler, популярної серед послідовників Трампа, переховується. Його родині погрожують

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Керівник соцмережі Parler, популярної серед послідовників Трампа, переховується. Його родині погрожують

Виконавчий директор соцмережі Parler, популярної серед праворадикальних спільнот, конспірологів та прибічників президента Дональда Трампа, вимушений переховуватися разом із родиною через побоювання за свою безпеку. Джон Матце почав отримувати повідомлення з погрозами та зіткнувся з кібератаками.

Про це повідомляє Business Insider.

Проблеми Матце озвучив його адвокат під час засідання суду щодо антимонопольного позову Parler проти Amazon, чий підрозділ зняв соцмережу з хостингу.

Додаток Parler піднявся в рейтингу App Store і Google Market після того як Twitter заблокувала акаунт президента США. Однак дуже скоро, після штурму Капітолія у Вашингтоні прибічниками Трампа, Apple та Google видалили додаток, а Amazon припинила хостинг сайту соцмережі.

Атаку на Капітолій 6 січня, яку надихнув президент, відкрито обговорювали та планували в Parler. Amazon пояснила припинення хостингу соцмережі ризиками для громадської безпеки, оскільки платформа могла допомогти в організації майбутніх безпорядків.

Захист керівника соцмережі в суді не уточнив, хто йому погрожував, але зазначив, що Amazon свідомо демонізує його як виконавчого директора Parler, і це ставить життя чоловіка під загрозу.

Раніше керівник Parler заявляв про погрози в ефірі консервативного каналу Fox. За словами Матце, на нього полює хакерське угруповання UGNazi, відоме успішними кібератаками на сайти ЦРУ та Мінʼюсту США в 2012 році.

«Є група, що зветься UGNazi, яка полює на мене. Вони опублікували мою домашню адресу, вони погрожували, що прийдуть до дверей будинку», — поскаржився Матце, зазначивши, що хакери викрали його паролі та іншу чутливу інформацію.

Чоловік не знає, коли зможе повернутися додому — за його словами, в цьому місці рівень стресу зашкалює.