МЗС: Україна не втручалася у американські вибори, відповідальність мають нести окремі особи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
МЗС: Україна не втручалася у американські вибори, відповідальність мають нести окремі особи

УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна ніколи не втручалася в американські вибори, а запроваджені проти низки українців санкції не призвели до напруження у відносинах між Сполученими Штатами та Україною.

Про це він заявив на брифінгу у Києві.

«Немає жодних підстав стверджувати, що Україна як держава втручалася у внутрішні справи США. Цього не було, немає і ніколи не буде. А дії окремих осіб мають розглядатися як дії окремих фізичних осіб», — сказав Кулеба.

Міністр нагадав, що США всюди підкреслюють, що підозрюють цих осіб у діях в інтересах Росії, а не України.

«Я вже висловлювався, що будь-яка людина, яка хоче так чи інакше вплинути на внутрішньо політичні процеси в США, зрештою буде вимушена нести за це відповідальність. Тому що Сполучені Штати дуже жорстко ставляться до таких речей. Тому всі люди, які намагалися це робити, мали усвідомлювати наслідки подібних кроків», — додав він.

  • 11 січня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій за втручання в американські вибори. Крім нардепа від «Слуга народу» Олександра Дубінського, у список потрапили експрокурор Офісу генпрокурора Костянтин Кулик, екснардеп Олександр Онищенко, політолог Андрій Теліженко, помічники нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук і Антон Симоненко, а також медіаменеджер Петро Журавель.
  • Санкції проти зазначених осіб запровадили через «плівки Деркача» про нібито втручання у 2015 році тодішнього віцепрезидента США Джо Байдена у внутрішні справи України. Вашингтон називає нардепа Андрія Деркача «російським агентом».
  • Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що адміністрація президента Володимира Зеленського докладе всіх зусиль для притягнення до відповідальності винних у втручанні в американські вибори.