Глава Twitter уперше прокоментував блокування акаунта Трампа: Рішення було правильним, але створило небезпечний прецедент

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Глава Twitter уперше прокоментував блокування акаунта Трампа: Рішення було правильним, але створило небезпечний прецедент

Chesnot / Contributor

Глава Twitter Джек Дорсі прокоментував блокування облікового запису чинного президента США Дональда Трампа. Він впевнений, що це рішення було правильним, але водночас створило «небезпечний прецендент». Про це Дорсі написав у Twitter.

«Я вважаю, що для Twitter це було правильним рішенням. Ми зіткнулися з екстраординарною і неприйнятною обставиною, що змусила нас зосередити всі наші дії на громадській безпеці. Шкода в офлайні від висловлювань в інтернеті очевидна», — наголосив він.

При цьому Дорсі зазначив, що не радіє рішенню про блокування, вважаючи, що це показує нездатність соцмережі забезпечувати здорове спілкування.

Він також наголосив, що такі дії розділяють суспільство. «І створюють прецедент, який я вважаю небезпечним: влада, яку окрема людина або корпорація має над частиною глобального громадського обговорення», — вважає Дорсі.

Рішення про блокування акаунта Трампа також ухвалили й інші великі соцмережі, зокрема Facebook і YouTube. Дорсі наголосив, що це не було узгоджено — компанії самі вирішили так вчинити або ж надихнулися діями інших.