Єрмак: Влада зробить усе можливе, щоб притягнути до відповідальності винних у втручанні в американські вибори

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Єрмак: Влада зробить усе можливе, щоб притягнути до відповідальності винних у втручанні в американські вибори

Пресслужба Офісу президента України

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що адміністрація президента Володимира Зеленського докладе всіх зусиль для притягнення до відповідальності винних у втручанні в американські вибори.

Про це Єрмак написав у Twitter.

«Для ясності: незалежно від приналежності до партії, ця влада зробить усе, що в її силах, щоб притягнути відповідальних за втручання у вибори у США», — написав він.

Як пише «Інтерфакс-Україна», голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що політсила поки не розглядала питання американських санкцій, під які потрапив серед інших і нардеп від «Слуги народу» Олександр Дубінський.

Він підкреслив, що фракція і він сам «вивчають юридичну складову і практику дій в таких ситуаціях та чи можуть вони бути взагалі».

  • 11 січня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій за втручання в американські вибори. Крім Дубінського, у список потрапили експрокурор Офісу генпрокурора Костянтин Кулик, екснардеп Олександр Онищенко, політолог Андрій Теліженко, помічники нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук і Антон Симоненко, а також медіаменеджер Петро Журавель.
  • Санкції проти зазначених осіб запровадили через «плівки Деркача». Вашингтон називає нардепа Андрія Деркача «російським агентом».