На нараді у Зеленського вирішили повернутися до державного регулювання ціни на газ. Її пообіцяли знизити на 30%

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
На нараді у Зеленського вирішили повернутися до державного регулювання ціни на газ. Її пообіцяли знизити на 30%

Flickr / Ekaterina Soloviova

Під час наради у президента Володимира Зеленського через зростання ціни на газ було вирішено повернути державне регулювання тарифів.

Про це пише пресслужба Офісу президента.

«Сьогодні на нараді під керівництвом президента України досягнуто рішення про запровадження на час карантину державного регулювання цін на газ. Це не означає, що ми відходимо від ринкового регулювання ціни на газ, але оскільки зараз надзвичайно складна ситуація з карантинними обмеженнями, із COVID і можливістю людей отримувати додаткові доходи, відповідно, буде запроваджено державне регулювання», — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Таким чином, ціни на газ будуть зменшені на 30%. За словами в. о. міністра енергетики Юрія Вітренка, повністю таке регулювання запрацює з лютого.

Водночас Зеленський зазначив, що реформа ціноутворення комунальних платежів триватиме, а державне регулювання діятиме лише під час карантину.

  • Кабінет міністрів планує на період карантину або до кінця опалювального сезону запровадити державне регулювання тарифів на газ.
  • У січні 2021 року «Нафтогаз» встановив ціну на природний газ для побутових клієнтів на рівні 7,22 гривні за кубометр з ПДВ і без урахування вартості доставки.
  • Нацкомісія з комунальних послуг підвищила тарифи на тепло для населення — подекуди на 50%.
  • 11 січня Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів підготував два шляхи для вирішення ситуації з підвищенням тарифів на газ і електроенергію.