Мер Кличко пообіцяв до кінця опалювального сезону не змінювати тарифи на комуналку у Києві

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Києві вартість послуг на опалення і гаряче водопостачання не будуть змінювати до кінця поточного опалювального сезону.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час брифінгу 13 січня.

«Питання тарифів порушується кожного опалювального сезону. Збільшується вартість електроенергії та газу, які є основними складовими для виробництва тепла й постачання гарячої води. І це є причиною для перегляду тарифів на тепло й гарячу воду. Мешканці багатоквартирних будинків платитимуть за комунальні послуги за тарифами ще 2019 року», — запевнив він, зауваживши, що тарифи на комуналку залишаться старими, попри те що Київ вже має обґрунтовані й затверджені нові розрахунки.

Окремо Кличко нагадав, що кияни можуть самі вплинути на суми в платіжках, скориставшись міськими програмами з енергозбереження.

«Термомодернізація будинків дозволяє зменшити витрати за комунальні послуги вдвічі-втричі. Майже 800 будинків уже скористалися міськими програмами з енергозбереження. І столиця продовжує втілювати такі програми. На 2021 рік ми виділили з бюджету понад 150 млн грн на заходи з енергозбереження», — розповів мер.

  • У грудні премʼєр-міністр Денис Шмигаль доручив Міненерго разом з Антимонопольним комітетом перевірити обґрунтованість цін на газ від приватних постачальників. Він закликав українців вибирати як постачальника газу «Нафтогаз», оскільки у нього найнижчі ціни.
  • У січні 2021 року «Нафтогаз» встановив ціну на природний газ для побутових клієнтів на рівні 7,22 гривні за кубометр з ПДВ і без урахування вартості доставки.
  • Нацкомісія з комунальних послуг підвищила тарифи на тепло для населення — подекуди на 50%.
  • 11 січня премʼєр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів підготував два шляхи для вирішення ситуації з підвищенням тарифів на газ і електроенергію.
  • Міністерство енергетики після моніторингу цін на газ в Україні запропонувало з 1 лютого 2021 року обмежити вартість блакитного палива для «вразливих» споживачів.