Twitter видалила понад 70 тисяч акаунтів-поширювачів теорії змови QAnon

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Videvo

Соціальна мережа Twitter видалила понад 70 тисяч акаунтів, які поширювали теорію змови QAnon, після штурму Капітолія прихильниками чинного президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«З пʼятниці внаслідок наших зусиль було заблоковано понад 70 тисяч облікових записів, причому було багато випадків, коли одна особа керувала численними обліковими записами», — повідомили у Twitter.

  • Ультраправий інтернет-рух QAnon з початку 2017 року поширює теорію про змову проти Дональда Трампа, «глибинну державу» і про торгівлю дітьми в мережі ресторанів DC pizzeria. У них нібито утримують дітей-рабів для педофілів, а курирує мережу Демократична партія США. Безпідставна теорія PizzaGate зʼявилася під час виборів президента США у 2016 році. Згодом вона спонукала одну людину увірватися до піцерії з гвинтівкою і вимогою звільнити неіснуючих дітей-рабів.
  • У серпні 2020 року Трамп похвалив рух QAnon і закликав разом боротися з «ліворадикальною загрозою». Після цього він звинуватив агентів «глибинної держави» у затягуванні тестування вакцини.