Чернівецькі депутати просять президента й уряд знизити тарифи на комуналку та скасувати локдаун

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Чернівецькі депутати просять президента й уряд знизити тарифи на комуналку та скасувати локдаун

President Of Ukraine / Flickr

Депутати Чернівецької міської ради на позачерговій сесії 12 січня затвердили текст звернення до президента Володимира Зеленського, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка про скасування карантинних обмежень і перегляд тарифів на комунальні послуги.

Про це повідомили у пресслужбі міськради.

Окрім цього, депутати вирішили підтримати малий бізнес у період локдауну — і звільнили підприємців від сплати оренди.

За проголосували 30 депутатів з 31 зареєстрованого в залі.

  • У грудні премʼєр-міністр Денис Шмигаль доручив Міненерго разом з Антимонопольним комітетом перевірити обґрунтованість цін на газ від приватних постачальників. Він закликав українців вибирати як постачальника газу «Нафтогаз», оскільки у нього найнижчі ціни.
  • У січні 2021 року «Нафтогаз» встановив ціну на природний газ для побутових клієнтів на рівні 7,22 гривні за кубометр з ПДВ і без урахування вартості доставки.
  • Нацкомісія з комунальних послуг підвищила тарифи на тепло для населення — подекуди на 50%.
  • 11 січня премʼєр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів підготував два шляхи для вирішення ситуації з підвищенням тарифів на газ і електроенергію.
  • Міністерство енергетики після моніторингу цін на газ в Україні запропонувало з 1 лютого 2021 року обмежити вартість блакитного палива для «вразливих» споживачів.