Мессенджер Signal набирає популярність після змін у WhatsApp. Його радив Ілон Маск, але інвестори вклалися не в ту компанію

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Мессенджер Signal почав набирати різку популярність на тлі змін у WhatsApp, який напередодні оновив політику конфіденційності, примусивши користувачів погоджуватися з тим, що їхні дані будуть передаватися у Facebook.

Як повідомляє Business Insider, за чотири дні (з 6 по 10 січня) Signal по всьому світу завантажили 7,5 мільйона разів, що на 4 200% більше, ніж тижнем раніше.

WhatsApp почне обмінюватися даними з Facebook з 8 лютого. Голова месенджеру Вілл Кеткарт запевняв, що нова політика не вплине на конфіденційність повідомлень користувачів, але люди все одно почали міняти месенджери.

На ряду із Signal зросла і популярність Telegram, який завантажили на минулому тижні 9 млн разів.

Цікаво, що після повідомлення WhatsApp, переходити на Signal порадив засновник компаній Tesla і SpaceX, винахідник Ілон Маск. Signal відомий тим, що його розробники роблять основний акцент на конфіденційність та безпеку.

Після твіту Маска велика кількість інвесторів поспішила купити акції сервісу, але вони переплутали компанії та підняли вартість маловідомої Signal Advance на 1 100%.