Facebook звинуватили в наданні Google доступу до листування користувачів WhatsApp

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанію Google звинуватили в порушенні антимонопольного законодавства на ринку інтернет-реклами.

Про це пише CNBC.

Серед іншого, Google звинуватили у змові з Facebook. Компанії нібито домовилися уникати конкуренції на ринку інтернет-реклами та координували свої дії під час аукціонів, на яких розподілялися замовлення на рекламу.

У позові також йдеться, що через рік після покупки Whatsapp, у 2015 році Facebook підписала ексклюзивну угоду з Google і надала корпорації доступ до листування мільйонів американців, включно з фотографіями, відео- й аудіофайлами.

У коментарі виданню представники Google заявили, що надання доступу до контенту WhatsApp неправильно зрозуміли, оскільки це є функцією резервного копіювання, яку Google пропонує для месенджерів, щоб спростити перенесення повідомлень з одного пристрою на інший.

  • Раніше Федеральна торгова комісія США зобовʼязала Amazon, ByteDance, Discord, Facebook, Reddit, Snap, Twitter, WhatsApp і YouTube відзвітувати про методи збору й обробки персональних даних користувачів.
  • У кінці жовтня Міністерство юстиції США та прокурори 11 штатів подали антимонопольний позов проти компанії Google. Компанію звинувачують у порушенні конкуренції. У позові зазначено, що компанія укладала ексклюзивні угоди в обхід законодавства, завдяки яким Google ставав пошуковиком за замовчуванням.