Міськрада Харкова назвала «вкиданням» інформацію про незаконне використання цифрового підпису Кернеса

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Міськрада Харкова назвала «вкиданням» інформацію про незаконне використання цифрового підпису Кернеса

Чапала Анна / УНІАН

Харківська міська рада спростувала інформацію про можливе незаконне використання підпису мера Харкова Геннадія Кернеса, який помер 16 грудня, під час обрання секретаря міськради Ігоря Терехова.

Про це повідомляє пресслужба міськради.

Інформацію про незаконне використання підпису Кернеса назвали «вкиданням» з боку «окремих депутатів міськради та деяких творців мертвонароджених політичних проєктів», та спробою дискредитувати міську владу Харкова.

Крім того, міськрада закликала «заспокоїтися» й дати поліції «у спокійній обстановці переконатися, що всі рішення, ухвалені на сесії 9 грудня, були чесними і законними».

«Також міська рада залишає за собою право подати до суду на особливо непорядні ЗМІ, які поширюють фейкову інформацію про нібито «підробку» підпису Геннадія Кернеса», — заявили у міськраді.

  • Напередодні стало відомо, що у Харкові прокуратура порушила справу про можливу підробку електронного підпису померлого мера Геннадія Кернеса під час голосування за обрання секретаря міської ради.
  • Кернес помер 16 грудня у клініці «Шаріте». Туди його доставили у вересні з коронавірусом і двостороннім запаленням легенів. 11 грудня міськрада Харкова повідомила, що у Кернеса відмовили обидві нирки.