Прокуратура порушила провадження після використання електронного підпису Кернеса

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Прокуратура порушила провадження після використання електронного підпису Кернеса

Марієнко Андрій / УНІАН

У Харкові прокуратура порушила справу про можливу підробку електронного підпису мера Харкова Геннадія Кернеса під час голосування за обрання секретаря міської ради.

Про це у Facebook повідомила депутат ради Аліна Мустафаєва.

Депутат звернулася до прокуратури із заявою, у якій стверджувала, що електронний підпис на поданні про обрання Ігоря Терехова секретарем міськради був зроблений не особисто Кернесом, який перебував тоді на лікуванні в німецькій клініці «Шаріте», а чиновниками міськради.

«Як мені стало відомо, документ складався і підписувався на другому поверсі Харківської міськради, а Кернес Г. А. не має ніякого стосунку до цього документу. Пізніше, з метою відображення німецької IP-адреси спільник Терехова і [попереднього секретаря міськради] Олександра Новака повторно відправив документи з Німеччини», — повідомила Мустафаєва. Розслідування вестиме головне управління Національної поліції в Харківській області.

  • Кернес помер 16 грудня у клініці «Шаріте». Туди його доставили у вересні з коронавірусом і двостороннім запаленням легенів. 11 грудня міськрада Харкова повідомила, що у Кернеса відмовили обидві нирки.
  • Терехов звернувся до Верховної Ради з проханням призначити позачергові вибори мера через смерть Геннадія Кернеса, який обіймав цю посаду.