Прем’єр Ізраїлю видалив спільне з Трампом фото з обкладинки свого акаунту у Twitter

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Прем’єр Ізраїлю видалив спільне з Трампом фото з обкладинки свого акаунту у Twitter

Israel Ministry of Foreign Affairs / Flickr

Премʼєр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу видалив фотографію з обкладинки свого акаунту у Twitter, де він був зображений з президентом США Дональдом Трампом. Ізраїльський лідер зробив це на тлі новин про можливість імпічменту Трампа після подій у Капітолії. На це звернуло увагу Reuters.

Фотографія, де Нетаньягу зображений під час зустрічі з Трампом у Білому домі, довгий час ілюструвала його офіційну сторінку.

Згодом, на час Хануки, премʼєр змінив це фото на тематичне зображення. Але вже після свят знову поставив на обкладинку спільне фото з Трампом, проте на ньому також були зображені міністри закордонних справ ОАЕ та Бахрейну під час підписання історичного мирного договору.

Але вранці 12 січня цей знімок Нетаньягу знову замінив — на фото, на якому зображено, як йому роблять щеплення від коронавірусу, із написом: «Громадяни Ізраїлю, повертаємося до життя». Перед цим Нетаньягу отримав другу дозу вакцини від компанії Pfizer. Загалом у країні за два тижні щеплення отримали 10% населення – це найшвидші темпи у світі. Тому заміна на фото з вакцинацією цілком доречна. Водночас Reuters зазначає, що Нетаньягу вирішив таким чином дистанціюватися від Трампа після подій у Вашингтоні.

На самій сторінці ізраїльського лідера немає жодних пояснень, чому він змінив фото.