Делегація України в ПАРЄ обрала нову голову. Ексочільниця Ясько заявила, що її зняли колеги через «корупцію та девальвацію совісті»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Новою головою української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) стала народна депутатка від «Слуги народу» Марія Мезенцева.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі нардеп від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.

«Щойно після понад 3-годинних дебатів делегація України в ПАРЄ на своєму онлайн-засіданні замінила главу делегації України в ПАРЄ», — написав він.

За словами Гончаренка, за нардепа від «Слуги народу» Марію Мезенцеву проголосували 10 членів делегації — однопартійців, обидва представники ОПзЖ і представник «За майбутнє».

Водночас нардеп наголосив, що представники «Європейської солідарності», «Голосу», «Батьківщини» і деякі «слуги народу» не голосували за це рішення.

Окрім цього, Гончаренко зазначив, що на посаду віцепрезидента ПАРЄ делегація висунула нардепа від «Слуги народу», главу комітету з міжнародних справ Олександра Мережка.

Тим часом вже колишня очільниця делегації України в ПАРЄ Єлизавета Ясько пояснила, чому її зняли з посади «деякі колеги зі «Слуги народу» разом із ОПзЖ».

«У мене виникли серйозні розбіжності з деякими колегами зі «Слуги народу», які прониклися цінностями і діють методами, що є несумісними з моїми ідеалами і переконаннями. Корупція та девальвація совісті стали нормою життя деяких моїх колег за фракцією. До цього додалося відверте схиляння перед російським порядком денним країни-агресора», — написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Також Ясько розповіла, що їй наполегливо радили переглянути свою думку щодо принципових для України питань та інакше голосувати в парламенті та в ПАРЄ.

«Я завжди відмовлялась, і ось вам відповідь. Я залишаюсь членом делегації, членом комітету з політичних питань і демократії ПАРЄ, членом політгрупи Європейської народної партії. Але головування передала Марії Мезенцевій», — додала нардепка і побажала новій голові делегації «всіляких успіхів».