У ПАРЄ влаштували акцію проти присутності російської делегації. Активістів вивели з залу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Парламентській асамблеї Ради Європи група активістів влаштувала акцію протесту проти присутності російської делегації. Активісти звинуватили організацію у відступі від демократичних цінностей і поклали на всіх делегатів Парламентської асамблеї відповідальність за злочини Кремля.

Про це повідомляє Укрінформ.

Акцію провели під час виступу депутата Держдуми Росії Петра Толстого, який взяв слово після питання про порушення прав людини при придушенні силовиками мирних демонстрацій у Москві.

Активісти, серед яких були українці, грузини, кримські татари та поляки, розгорнули плакати і назвали Росію терористичною державою, а рішення ПАРЄ про повернення РФ — ганебним для всієї Ради Європи. Охорона незабаром ввічливо вивела учасників акції із залу засідань.

«Сьогодні для всіх нас загрозою є Росія — терористична держава. Зараз ми перебуваємо в особливій організації, яка покликана захищати права людини. Цього літа було ухвалено рішення про повернення терористичної держави Росія до Асамблеї. Це неприйнятно з огляду на цінності, на основі яких існує ця організація», — сказав один з організаторів протесту Рафаль Сужек.