Глава Тернопільської ОДА вдруге захворів на коронавірус: Немає сумнівів, що інфікуватися можна повторно

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Глава Тернопільської ОДА вдруге захворів на коронавірус: Немає сумнівів, що інфікуватися можна повторно

Facebook / Володимир Труш

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш, який перехворів коронавірусом наприкінці серпня, вдруге інфікувався. Про це він повідомив у Facebook.

Труш розповів, що позитивний тест отримав напередодні. «Не думав, що це повториться […] Тепер у мене точно немає сумнівів, що інфікуватися можна повторно», — зазначив він.

Глава ОДА наголосив, що попереднього разу захворювання переніс важко. Він закликав усіх відповідально поставитися до карантинних обмежень, які назвав «значно м’якшими», аніж в інших європейських країнах. «Якщо ми зараз не локалізуємо інфекцію, за два-три тижні наслідки можуть бути критичними», — наголосив Труш.

В Україні за рішенням Кабміну з 8 січня і до 24 січня діє посилений карантин. Попри це, міська влада Тернополя спершу відмовлялася вводити нові обмеження, пояснюючи тим, що у місті спадає кількість хворих на COVID-19. Водночас, з 8 січня за порушення карантину поліція почала штрафувати підприємців. Але вже згодом мер Тернополя повідомив, що місто все таки посилить карантин — школи перейдуть на дистанційне навчання до 24 січня, а з підприємців зможуть працювати лише ті, кому дозволив уряд.