У Тернополі поліція почала штрафувати підприємців за порушення карантину, який у місті так і не запровадили

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Тернополі поліція почала штрафувати підприємців за порушення карантину, який у місті так і не запровадили

Мер Тернополя Сергій Надал

Кузьмін Олександр / УНІАН

Мер Тернополя Сергій Надал заявив, що поліція почала масово штрафувати підприємців за порушення карантинних правил.

Про це він повідомив у Facebook.

«Центральна влада вчергове не почула думку Тернополя. І попри рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, поліція почала масово штрафувати підприємців», — написав Надал.

За інформацією мера, правоохоронці не пускатимуть дітей на навчання, а проти директорів навчальних закладів і вчителів порушуватимуть справи.

Крім того, Надал повідомив, що в ці вихідні заплановано екстрене засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації. «Дуже ймовірно, що вони скасують рішення міської комісії і таки введуть локдаун у Тернополі з 11 січня», — написав мер.

  • Рішенням Кабінету міністрів в Україні з 8 січня і до 24 січня діятиме посилений протиепідемічний карантин. Працювати можуть тільки продуктові магазини, аптеки, банки, заправки, транспорт, а торгувати можна лише певними товарами.
  • 6 січня Надал заявив, що влада Тернополя не вводитиме додаткових обмежень через коронавірус з 8 січня. Пізніше мер додав, що в Тернополі готові посилити карантин, якщо після різдвяних свят почне зростати кількість хворих на коронавірус.