Тернопіль таки погодився посилити карантин

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Тернопіль таки погодився посилити карантин

Кузьмін Олександр / УНІАН

У Тернополі врешті посилять карантин, як того вимагає уряд. Раніше влада міста утримувалась від такого кроку, адже у них спадає кількість хворих на коронавірус.

Про це мер міста Сергій Надал повідомив у Facebook.

«Ми зробили все, щоб Тернопіль працював з 8 січня у звичному режимі. Але наша пропозиція урядом не була підтримана. Я вважаю, що ситуація із захворюваністю на коронавірус у кожному місті різна. У Тернополі вона не є критичною, однак Кабінет міністрів вимагає дотримання локдауну одночасно у всіх містах України», — заявив Надал.

Школи перейдуть на дистанційне навчання до 24 січня, але садочки для дітей будуть відкриті. Щодо підприємців, працювати можуть лише ті, кому дозволив уряд.

Нагадаємо, через те, що в Тернополі з 8 січня не ввели посилені обмеження, поліція почала штрафувати підприємців за порушення карантину.

  • Рішенням Кабінету міністрів в Україні з 8 січня і до 24 січня діятиме посилений протиепідемічний карантин. Працювати можуть тільки продуктові магазини, аптеки, банки, заправки, транспорт, а торгувати можна лише певними товарами.
  • 6 січня Надал заявив, що влада Тернополя не вводитиме додаткових обмежень через коронавірус з 8 січня. Пізніше мер додав, що в Тернополі готові посилити карантин, якщо після різдвяних свят почне зростати кількість хворих на коронавірус.