«Непрофесійна риторика». Офіс генпрокурора відповів НАБУ на звинувачення у справі Злочевського

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Офіс генерального прокурора заперечує звинувачення Національного антикорупційного бюро в захисті ексміністра екології часів Януковича Миколи Злочевського, якого підозрюють в організації дачі хабаря у $6 млн керівникам НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це йдеться в заяві ОГП.

У відомстві підтвердили, що суддя Печерського райсуду Києва Т. Ільєва 24 грудня задовольнила скаргу адвоката Злочевського на бездіяльність генпрокурора Ірини Венедіктової щодо вирішення суперечки про підслідність і постановила змінити підслідність справи, яку веде НАБУ.

Однак ОГП подав апеляцію і станом на 31 грудня «ні генпрокурором Венедіктовою, ні будь-ким іншим з числа керівництва Офісу генерального прокурора не приймалося рішення про зміну підслідності. Будь-яка інформація, яка прямо або опосередковано підтверджує це твердження — брехня», — сказано в заяві.

Повідомлення НАБУ назвали введенням в оману і «непрофесійною риторикою».

«Хочемо застерегти авторів цієї фантастичної замітки — введення суспільства в оману і свідомо спланована фальсифікація фактів не робить честі офіцерам правоохоронних органів України. Професіонал своєї справи доводить свою придатність вчинками, а не написанням недостовірних повідомлень», — додали в ОГП.