США висунули нові звинувачення проти Коломойського та Боголюбова

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
США висунули нові звинувачення проти Коломойського та Боголюбова

Сало Віталій / УНІАН

Прокурори США висунули нові звинувачення проти колишніх акціонерів ПриватБанку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова через незаконне привласнення ними грошей банку для купівлі нерухомості у штаті Огайо. США тепер намагаються конфіскувати ці активи. Про це повідомляє Reuters.

Прокурори повідомляють, що у період з 2008 до 2016 року Коломойський та Боголюбов незаконно отримували позики у ПриватБанку, частину з цих коштів відмивали через підставні компанії на Кіпрі, а потім перераховували у США.

Схожі обвинувачення раніше Міністерство юстиції США висували щодо нерухомості у штатах Кентуккі та Техас. Загалом вартість нерухомості у трьох штатах, включно з Огайо, оцінюють у понад $60 мільйонів.

Коломойський відкидає звинувачення прокуратури, а його адвокат у США Брюс Маркс поки ніяк не прокоментував справу. Боголюбов та його захисники теж не коментують звинувачення.

  • ПриватБанк вважає, що Коломойський і Боголюбов відмили майже $800 мільйонів. У травні 2019 року керівництво банку подало позов проти Коломойського і Боголюбова до Канцелярського суду штату Делавер. ПриватБанк заявив про мільярдні збитки та стверджував, що бізнесмени за рахунок грошей банку скуповували нерухомість у штатах Огайо, Техас, Флорида і Кентуккі.
  • 4 серпня Федеральне бюро розслідувань США обшукало офіси компанії з нерухомості в передмісті Клівленду, співвласником якої є Коломойський. Рейд провели в рамках перевірки діяльності українського олігарха.
  • Міністерство юстиції США хоче конфіскувати в олігарха Ігоря Коломойського офісну вежу в Луїсвіллі та офісний парк у Далласі, які придбали за незаконно виведені з ПриватБанку гроші.