Міністерство юстиції США хоче конфіскувати у Коломойського офісну вежу і парк загальною вартістю $70 мільйонів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Міністерство юстиції США хоче конфіскувати у Коломойського офісну вежу і парк загальною вартістю $70 мільйонів

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Міністерство юстиції США хоче конфіскувати в олігарха Ігоря Коломойського офісну вежу в Луїсвіллі і офісний парк в Далласі, які придбали за незаконно виведені з ПриватБанку гроші.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Вони [Ігор Коломойський та його партнер Геннадій Боголюбов] придбали нерухомість і підприємства по всій країні на сотні мільйонів доларів, включно з майном, яке підлягає конфіскації: офісну вежу в Луїсвіллі, відому як PNC Plaza, і офісний парк в Далласі, відомий як колишня штаб-квартира CompuCom. Загальна вартість будівель становить близько $70 мільйонів», — повідомили в Міністерстві.

6 серпня стало відомо, що Міністерство юстиції США звинуватило Ігоря Коломойського в розкраданні мільярдів доларів з ПриватБанку і відмиванні цих грошей в Америці та по всьому світі через мережу компаній-посередників. Вони разом із Боголюбовим начебто використовували підконтрольний їм ПриватБанк як «особистий рахунок» для побудови власного бізнесу у США.

Коломойський придбав таким чином майже півмільйона квадратних метрів комерційної нерухомості у штаті Огайо, металургійні заводи в Кентуккі, Західній Вірджинії та Мічигані, завод з виробництва мобільних телефонів в Іллінойсі тощо.