США звинуватили Коломойського у відмиванні мільярдів доларів, украдених у ПриватБанку

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
США звинуватили Коломойського у відмиванні мільярдів доларів, украдених у ПриватБанку

Ісаєв Сергій / УНІАН

Міністерство юстиції США звинуватило українського олігарха Ігоря Коломойського в розкраданні мільярдів доларів з ПриватБанку і відмиванні цих грошей в Америці та по всьому світі через мережу компаній-посередників.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції США.

Ігор Коломойський та його партнер Геннадій Боголюбов використовували підконтрольний їм ПриватБанк як «особистий рахунок» для побудови власного бізнесу у США.

За даними Мін’юсту, викрадені гроші проводили через мережу компаній, ретельно маскуючи їхнє походження.

Коломойський придбав таким чином майже півмільйона квадратних метрів комерційної нерухомості у штаті Огайо, металургійні заводи в Кентуккі, Західній Вірджинії та Мічигані, завод з виробництва мобільних телефонів в Іллінойсі тощо.

«Він добився успіху в безладному капіталізмі, який поглинув Україну після розвалу Радянського Союзу, накопичуючи активи авіакомпаній та фінансових установ, і створив імідж людини, яка має більше ніж життя, взявши псевдонім «Беня» і обладнавши акваріум з акулою у себе в офісі», — описує олігарха видання The Washington Post, що повʼязує його з чинним президентом Володимиром Зеленським.

Адвокат Коломойського Майкл Салліван повідомив, що той категорично заперечує усі звинувачення Мін’юсту США.

Крім того, Коломойському закидають можливе відмивання грошей у Клівленді, де через компанію Optima він став найбільшим власником комерційної нерухомості у штаті.