ФБР провело обшуки в офісах компанії олігарха Коломойського у США. Ідеться про відмивання грошей

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
ФБР провело обшуки в офісах компанії олігарха Коломойського у США. Ідеться про відмивання грошей

Сало Виталий / УНИАН

Федеральне бюро розслідувань США обшукало офіси компанії з нерухомості у передмісті Клівленду, співвласником якої є Ігор Коломойський. Рейд здійснили в рамках перевірки діяльності українського олігарха.

Про це повідомляє локальне видання Cleaveland.com

У ФБР повідомили, що агенти обшукали офіси компанії Optima Management Group, що є конгломератом менших фірм по всій Америці. В одній з цих фірм, що розташована в Маямі, теж провели обшуки.

Як повідомляло видання у квітні 2019 року, прокуратура штату Огайо та ФБР почали вивчати ділову активність українського олігарха у США на предмет фінансових злочинів, зокрема відмивання грошей.

Представники Коломойського, який зараз живе в Ізраїлі, не коментують ситуацію.

Що скоїв Коломойський?

Велике жюрі США вивчає фінанси Коломойського у розслідуванні, яке відстежувало переказ грошей ПриватБанку до США через офшорні компанії. Зокрема, серед покупок — готель, офісна вежа, сталеливарні та феросплавні заводи в низці міст.

Одним з обʼєктів, який привернув увагу ФБР, став сталеливарний завод Warren в Огайо, що належить компаніям, які контролюють Коломойський та два його партнери. Вважається, що більшість цих покупок здійснили за допомогою ланцюга з офшорних компаній.

Агенти ФБР кілька разів приїжджали в Україну, де обговорювали з генпрокурором і НАБУ справу проти Коломойського та Боголюбова. Сам Коломойський сказав, що нічого не знає про розслідування, а його бізнес у США цілком законний.