Адвокати: Проти Порошенка порушили чотири нові справи за заявою Коломойського

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Адвокати пʼятого президента Петра Порошенка Ігор Головань та Ілля Новіков заявили на брифінгу, що Офіс генпрокурора за заявою бізнесмена Ігоря Коломойського порушив чотири кримінальні провадження стосовно їхнього підзахисного.

«Напередодні генеральний прокурор [Ірина] Венедиктова, як зазвичай, виступила з відосиком, розповідаючи про те, що будуть ще інші кримінальні провадження проти Петра Порошенка за заявами звичайних людей, які надходять нібито з усієї України. І в цей же вечір [8 липня] за заявою звичайної людини Коломойського Офісом генерального прокурора було зареєстровано чотири кримінальні провадження», — сказав Головань.

За його словами, Коломойський виступив зі «стандартним набором» і його заяви стосуються ПриватБанку — Порошенко нібито перешкоджав діяльності банку, розголошував банківську таємницю, зловживав становищем і відмивав гроші.

Він назвав справи політичним переслідуванням з боку чинної влади. Адвокат упевнений, що перспектив в суді у цих справ немає.

«Ми бачили, що Ігор Коломойський і близькі йому люди зацікавлені у провадженнях, які стосуються Петра Порошенка. Але це перший момент, коли Коломойський особисто вийшов на арену. У нас настає новий етап у розвитку всіх цих справ. Це чудово увʼязується з усіма подіями навколо відставки керівництва Нацбанку України. Це чудово увʼязується з судовими процесами з приводу повернення ПриватБанку під контроль Коломойського та близьких йому осіб», — сказав Новіков.

Адвокати не змогли відповісти, скільки зараз порушено справ проти Порошенка, оскільки їх без повідомлення захисту «закривають і зливають». «Давайте вважати, що їх близько 30», — сказав Новіков.

  • 8 липня Печерський суд розглядав питання про обрання запобіжного заходу Порошенку у справі про призначення Сергія Семочка. Він відпустив Порошенка без зобовʼязань. Увечері цього ж дня генеральний прокурор виступила з відеозверненням, в якому сказала, що заяви про злочини пʼятого президента надходять з усієї країни.
  • Керівник групи слідчих Держбюро розслідувань у «справах Порошенка» Олег Корецький заявляв про тиск. Він розповів, що низка справ проти Порошенка повинні бути закриті, оскільки там відсутній склад злочину.