У МЗС відреагували на арешт колекції антикваріату в автівці з України: співпрацюють із Сербією у розслідуванні

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У МЗС відреагували на арешт колекції антикваріату в автівці з України: співпрацюють із Сербією у розслідуванні

Україна співпрацює з Сербією в розслідуванні щодо вивезення колекції антикваріату, вантажівку з якою затримали сербські митники. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у коментарі «Радіо Свобода».

«Посольство офіційно проінформувала сербська сторона про затримання антикваріату на кордоні [Сербії] з Румунією. У першу чергу, розслідування ведеться сербською стороною, тому що затримання відбулось їхніми митниками. І, відповідно, українська сторона співпрацює з сербською для того, щоб з’ясувати всі деталі», — зазначили у відомстві.

У МЗС зазначили, що деталі справи оприлюднять залежно від просування розслідування.

Напередодні на сербському кордоні виявили контрабандну колекцію антикваріату у вантажівці з України. За документами, вона перевозила паркет, а за фактом — понад дві тисячі цінних предметів різних епох. У колекції було багато прикрас — підвісок і перснів, браслетів, брошок, різних інструментів, елементів зброї — стріл, списів, сокир і навіть булави. Також серед старовинних речей були столові прибори, ключі, шпори, пряжки ременів, ґудзики та монети.

Контрабандист зізнався, що антикваріат йому не належить — він погодився перевезти його з України за невелику плату, і хтось мав зустріти його з вантажем у Сербії.